Wijndrinkers
0 flessen
 
In totaal heeft u 0 fles(sen) in uw wijndoos
Total: € 6,50
Bestelling afronden
Gratis verzending vanaf 12 flessen

Wijn van de maand November

lekker, Silva Cabernet Sauvignon Carmenere

Stefan van den Berg heeft gekozen voor de Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenere als de wijn van de maand november.

Stefan, het is alweer november. De dagen worden korter, ‘s ochtends vroeg met donker van huis en ook weer in het donker thuis komen. Zijn deze “donkere maanden” nou echt rode wijn maanden?

Het zijn niet perse rode wijn maanden, maar tijdens deze maanden van het jaar is het heerlijk om thuis lekker op de bank te genieten van een goed glas wijn. Vooral de wijnen die gerijpt zijn op houten vaten versterken het warme gevoel. 

Waarom heb je gekozen voor de Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenere?

Een glas Casa Silva Cabernet Sauvignon geeft warmte. Je proeft dat er veel zorg besteed is aan deze wijn. Zo zijn de druiven 100% hand geplukt en worden ze in kleine korven vervoerd zodat de druiven niet kneuzen. Een wijn met de juiste stevigheid en die breed inzetbaar is bij verschillende gerechten. 

Wat proeven wij in deze wijn?

Deze kleur van de wijn is robijnrood of soms zelfs paars. De neus is rijk en intens. Je ruikt rood fruit en peper. Deze wijn heeft een heerlijke zachte afdronk, vooral als de wijn op temperatuur is, 18 a 20 graden. De smaak is zeer fruitig met een klein vleugje van vanille.

Vergeet deze wijn niet zijn lucht te geven. Dit kan door de wijn te decanteren of door de wijn lang te walsen in je glas.

Wat is je wijn-spijs suggestie bij de wijn?
Deze wijn is heerlijk om zo te drinken en zeker nog de paar dagen erna. Zelf drink ik hem altijd bij rood vlees of een pasta rood. Ook bij een kaasplankje komt deze wijn goed tot zijn recht.