Wijndrinkers
0 flessen
 
In totaal heeft u 0 fles(sen) in uw wijndoos
Total: € 6,50
Bestelling afronden
Gratis verzending vanaf 12 flessen

Welke wijnmythes kan je aan je laars lappen?

de zelfstandige wijndrinker

Zomaar een willekeurig fles wijn uit het rek trekken zit er als echte wijndrinker niet bij. Er zijn allemaal “wijnregels” waar aan je moet voldoen. Nou moeten wij natuurlijk niets, maar we krijgen gelukkig bijval van verschillende sommeliers die stuk voor stuk de wijnregels aan hun wijnlaars lappen.

Witte wijn moet ijskoud zijn
Patrick Cappiello, die door Food & Wine Magazine verkozen werd tot ‘Sommelier van het jaar 2014′ is het hier niet mee eens. ”Hoe kouder een wijn is, hoe meer de moleculen krimpen. Een warmere wijn heeft meer aroma.”

Rode wijn serveer je op kamertemperatuur
Ook dat is een misvatting, aldus Cappiello. Deze temperatuur kan zelfs het verouderingsproces versnellen en de wijn een onaangename smaak geven.

Van rode wijn krijg je hoofdpijn
Logischerwijs heeft dat niets met de wijn te maken, maar veel meer met de geconsumeerde hoeveelheid. “Rode wijn heeft net als alle andere alcoholische dranken een dehydraterend effect, waardoor je hoofdpijn kunt krijgen.”

Je drinkt geen witte wijn bij biefstuk
Ook daar is de wijnkenner van het jaar het niet mee eens. Een volle, fruitige witte wijn kan prima smaken bij een steak.

Wijn moet ademen in de fles
Dat heeft weinig nut, stelt Capiello. Door de vorm van de fles kan er weinig zuurstof bijkomen.

Wijn uit een pak is slecht
Er wordt vaak neergekeken op wijn uit een kartonnen doos, maar volgens de sommelier zijn er genoeg heerlijke wijnen die uit een pak komen.