Wijndrinkers
0 flessen
 
In totaal heeft u 0 fles(sen) in uw wijndoos
Total: € 6,50
Bestelling afronden
Gratis verzending vanaf 12 flessen

Hoofd-pijn-wijn

Chateau migraine

Heb jij ook last van hoofdpijn als jij één of meerdere glazen wijn hebt gedronken. Vinologe Jacqueline Niesten had dit wel. Volgens haar heeft dit te maken met de sulfiet die in wijn zit en bedacht hier een oplossing voor.

De Nederlandse vinologe heeft elke ochtend (lichte) hoofdpijn, terwijl ze het iedere avond bij slechts een glas wijn houdt. Ze vermoedde dat de steken in haar hoofd wel eens veroorzaakt kunnen worden door de sulfieten in wijn, een bewaarmiddel dat ook in andere alcoholische dranken zit. Sommige mensen zijn (onbewust) intolerant voor sulfieten, waardoor ze vaak last hebben van hoofdpijn of een verstopte neus na het binnenkrijgen van het bewaarmiddel. Zonder sulfieten is drank echter nauwelijks te bewaren.

Druppeltje
Dus bedacht Niesten een waterstofperoxide die sulfieten omzet in onschuldige sulfaten.Voor een wijntje is slechts 1 druppeltje van het middel nodig voor een resultaat, ondervond de vinologe. Hoe zoeter de wijn, hoe meer druppels er nodig zijn. Helaas werkt het middel niet bij bier en andere alcoholische dranken.